Около 30 български трейдъри ще се борят за титлата World Top Investor

От: Красимир Йорданов

На 19 февруари ще стартира международното състезание World Top Investor, в което ще могат да вземат участие и български трейдъри.

Очаква се в състезанието, в което участници от 120 страни ще се надпреварват в по-добро управление на инвестиционни портфейли, да се включат и между 20 и 30 трейдъри от България. Това заявиха на проведена днес пресконференция от българския партньор на състезанието – БенчМарк Финанс.

Достъп до състезанието ще има всеки, който желае да участва и открие реална сметка с минимална сума от 5 хил. долара или евро и извършва поне две сделки в рамките на всеки от следващите 12 месеца след официалния старт на конкурса.

Участниците ще бъдат класирани в края на състезанието, а именно към 18 февруари 2008 г., като от значение е относителната доходност на първоначално вложената сума или процентното нарастване на стойността на капитала на всеки от тях.

Този, който постигне най-висок процент доходност, автоматично получава приза World Top Investor, както и голямата награда на организатора на състезанието Saxo Bank – правото за управление на фонд в размер на 250 хил. долара. От своя страна, БенчМарк Финанс ще осигури за най-добрия български трейдър на национално ниво фонд за управление в размер на 25 хил. долара.

„Това е игра за хора с повече опит, което според мен означава повече от 6 месеца“, заяви Христо Карамфилов – председател на Съвета на директорите на БенчМарк Груп.

Участниците имат право да търгуват с всички инструменти за търговия на международните финансови пазари – валутни, фондови и фючърсни, като в тазгодишното издание на играта българският капиталов пазар не е включен като възможност за инвестиране, тъй като не фигурира в търговската платформа на Saxo Bank.

Това е второто издание на състезанието World Top Investor досега и първото на световно ниво. Идеята се заражда за първи път преди година в Португалия, където се провежда единствено на национално ниво. Голямата награда тогава печели португалска учителка, която въпреки, че първоначално губи 85% от капитала си, на по-късен етап съумява да се върне в играта и да я спечели с доходност от близо 100%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *