Онлайн бизнесът увеличи броя на сайтовете с 35 на сто

Към момента в България има над 100 000 регистрирани домейна, а броят на регистрациите през последните три години се е увеличил с над 35%, съобщиха вчера на пресконференция от СуперХостинг.бг. Данните са от международно признатия сайт Hostelstats.com. „Това е един бързо развиващ се технологичен сегмент, който е запазил възходящите си темпове на развитие дори и в периода на кризата”, коментира управителят на СуперХостинг.бг Методи Дреновски. По думите му това позволява на голям брой малки фирми и стартиращи предприемачи да започнат да развиват бизнеса си наравно с големите компании.

„Фирмите, които сега стартират своето онлайн присъствие, получават сериозно конкурентно предимство пред тези, които все още не са направили тази стъпка. На практика един добре развит уебсайт може да направи една малка фирма в много отношения равностойна на една голяма корпорация, посочи още той.

В момента най-продаваните нови домейн имена в България са домейните clothing с 9,98% от регистрациите. След тях се нареждат guru и kitchen с 5,73%

До тръгването на домейна “.БГ” на кирилица, който наскоро беше одобрен от международната организация ICANN, има още шест месеца, през които да се предприемат всички стъпки, така че той да заработи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *