Опасност от крах на Биткойн според анализатор на Bloomberg

Анализаторът Майк Макглоун се обърна към своите последователи в Twitter и посочи, че цената на Биткойн е нараснала близо четири пъти от началото на COVID-пандемията, когато Федералният резерв започна да разширява паричното предлагане. Въпреки това, той предлага възможен спад на цената на криптовалутата и връщане към първоначалната й стойност от около $7,000. Според него, намаляването на ликвидността и повишаването на лихвените проценти може да предизвика това понижение до 75% от текущата цена на Биткойн.

Макглоун споделя също, че безрисковият актив в момента е златото, а не Биткойн. Той подчертава, че рисковите активи като акциите и криптовалутите са се понижили през последната година и затова не би трябвало да се заемат позиции в тях. Освен това, той предупреждава, че S&P 500 може да падне до $3,000, както и медта, но Биткойн няма да направи ново дъно.

В заключение, Майк Макглоун препоръчва да се обърне внимание на средната стойност на Биткойн и да не се заемат позиции в рискови активи, включително в криптовалутата, докато не се постигне устойчивост на пазара.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *