Орешарски: Няма да има увеличение на други данъци

Ние имаме най-ниската данъчна ставка в Европа – 10%. Данъкоплатците трябва да са повече от доволни от тази ставка, а не, ако тя е по-висока.

Това каза Пламен Орешарски, министър на финансите, в интервю за предаването „12 плюс 3“ на БНР. Той поясни, че ефективната ни ставка до този момент се е колебаела в диапазона от 10 до 15%, предава Агенция Фокус.

Министър Орешарски обясни, че ниските доходи, които са в ниската скала, ще се облагат така, че нетният разполагаем доход на никого да не падне под сегашното равнище.

„Една от целите на промените е да се създадат предпоставки на изсветляване на плащането на труда в частния сектор“, добави финансовият министър. „Няма никакви решения за увеличение на други данъци в страната“, заяви още той.

На въпрос защо промените в политиката по доходите са извършиха точно преди местните избори министър Орешарски отговори, че няма как и кога да стане това, освен сега. „За увеличение на заплати само и единствено на една категория в страната трудно може да се мисли“, заяви министърът на финансите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *