Топ 10 на най-скъпите брандове в света

Топ 10 на най-успешните глобални търговски брандове в света изглежда така:

1.Coca-Cola

2. Microsoft

3. IBM

4. GE

5. Nokia

6. Toyota

7. Intel

8. McDonald’s

9. Disney

10. Mercedes-Benz

Американската компания за безалкохолни напитки „Coca-Cola“ e най-скъпата търговска марка в света, сочи класацията Топ 100 на „Business Week“ и „Interbrand“ за най-успешните глобални търговски брандове, пише в. „Монитор“.

Компанията е начело на класацията за седма поредна година, благодарение на това, че е голяма и позната във всички точки на света, но наскорошната й инициатива към здравословни напитки и храни все още не е дала резултат, допълва изданието.

„Coca-Cola“ е оценена на 65.324 млрд. долара. Компанията е притеснена от факта, че на запад все повече хора считат безалкохолната напитка за нездравословна, а вариантът „Coke Zero“ все още не е толкова успешен, колкото „Coca-Cola“ се надяваше да бъде.

Софтуерният гигант „Microsoft“ е оценен на $58.709 млрд. и заема второ място в престижната класация. Според списанието, новата операционна система „Windows Vista“, която „Microsoft“ пусна на пазара заедно с геймърската конзола Xbox, са успели да привлекат вниманието на потребителите върху най-новите технологични продукти на компанията.

В класацията са включени само компании, които реализират поне една трета от продукцията си в чужбина, които са познати и на потребителите в други сфери, и които оповестяват публично финансови данни за състоянието си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *