ОСА на Благоевград БТ ще гласува за дивидент от 0,88 лв. на акция

Благоевград-БТ АД-Благоевград свиква Общо събрание на акционерите (ОСА) на 19 юни от 11 ч. в гр. Благоевград, на което акционерите на дружеството ще решават за разпределяне на финансовия резултат за 2006 г., става ясно от съобщение на БФБ-София.

Проектът за решение за разпределение на финансовия резултат предвижда 30% от нетната печалба за 2006 г., която възлиза на 7,916 млн. лв., да се разпредели като дивидент (0,87858 лв. на акция).

Остатъкът в размер на 5,541 млн. лв. да се разпредели за тантиеми на членовете на Съвета на директорите и за други резерви.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 3 юли от 11.00 ч. на същото място и при същия дневен ред, а поканата за ОСА предстои да бъде публикувана в Държавен вестник.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 5 юни.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Благоевград БТ, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 2 юни.

За първото тримесечие на годината Благоевград БТ обяви нетна печалба на стойност 7,042 млн. лв. при 179 хил. лв. положителен финансов резултат към края на март 2006 г.

Ръководството на Булгартабак Холдинг, който е мажоритарен собственик в капитала на благоевградското дружество с дял от 85,24 на сто, откри процедури за продажба на притежаваното от холдинга акционерно участие в капитала на основните си дружества, сред които е и Благоевград БТ.

На 2 май изпълнителният директор на Булгартабак Холдинг Христо Лачев заяви на пресконференция, че за да бъде ефективно тютюнопроизводството на холдинга е необходимо фабриките да се обединят в една и това трябва да стане в Благоевград БТ, като същевременно персоналът да бъде намален до 1 000 души от сегашните 3 000 души.

Днес нямаше сключени сделки с акциите на Благоевград БТ. Търсене има при цена 60,31 лв., а предлагане – при цена 66,99 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *