Осветляването на бизнеса на Пеевски е подготовка за смяна на собствеността

Осветляването на бизнеса е подготовка за смяна на собствеността и изваждане на Делян Пеевски и майка му от играта, каза Осман Октай в интервю за БНР.

„В определен период тази роля играеше и беше посредник на задкулисието между политическия проект ДПС и Доган, и останали финансови проекти като КТБ и т.н. Всъщност днес, когато той е осветен и генерира много отрицателни обществени енергии, за да се защити политическият проект, винаги така се получава, че едни или други, участващи в този политически и властови проект, биват отстранявани.

Година преди Доган да бъде почетен председател и да бъде изтеглен в тази анонимност, в която се намира в момента, той стана изключителен дразнител в обществото. По същия начин днес, когато Делян Пеевски е големият дразнител в обществото, той трябва да бъде изваден от играта. За да бъде изваден тотално, той първо трябва да консолидира цялата собственост, която е разпиляна около това семейство. Впоследствие, както Цветан Василев джироса за 1 евро акциите на правилните хора, които дадоха пресконференция в „България“, по същия начин и утре-вдругиден цялата тази империя ще премине в „правилните ръце“, които задкулисието са организирали около тази фамилия“, посочи Октай.

Октай допуска, че Пеевски ще напусне парламента в близко бъдеще. Той вече е напуснал политиката „по терлици“ след изявлението на Борисов, че с ДПС би могло да се работи, ако те се дистанцират от депутата си, коментира Октай. Според него това е прах в очите на хората, за да се оправдае бъдещо взаимодействие между ГЕРБ и ДПС.

Не Доган или Пеевски, а самият проект ДПС вече е дразнител на обществото, защото обслужва задкулисието, коментира той. Според Октай именно Пеевски е координирал хората, които да получат кредитите от КТБ посредством фирмените задлъжнялости на кухи фирми и той е по-голяма заплаха за тях, отколкото Цветан Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *