Отвориха офертите на осемте фирми, кандитатстващи за строителството на ЛОТ-2 на АМ „Тракия“

При изключителни мерки за сигурност в Министерството на отбраната ще бъдат разглеждани офертите за строителството на ЛОТ-2на Автомагистрала „Тракия“ – от Стара Загора до Нова Загора. Офертитебяха отворенипред комисия от представители на министерствата на транспорта и регионалното развитие, Министерския съвет и Агенцията за обществени поръчки. Наблюдатели по процедурата има от „Трансперънси интернешънъл“, Камарата на строителите и от управителните органи на програмите по еврофондовете у нас.

Министър Росен Плевненлиев увери, че работата върви по план. „Днес, след като се отворят техническите оферти, те ще бъдат транспортирани до Министерството на отбраната, където в специална зала, в зона с мерки за сигурност, такива каквито са в НАТО, комисията ще работи абсолютно необезпокоявана от нищо, без мобилни телефони, в абсолютно спокойствие и независимост. Взели сме мерки за ценовите оферти. Те ще бъдат затворени в специални пликове, със специални восъчни печати. Оттам нататък ще бъдат пренесени в специален сейф в Министерството на отбраната. Целият процес ще бъде филмиран, целият процес ще бъде наблюдаван от независими медии и това, че целият процес ще бъде наблюдаван и коментиран и от нотариус, така че да няма никакво съмнение.“
Процедурата за ЛОТ-3 ще започне до края на януари, а за ЛОТ-4 – до края на февруари. Стоителството на Втория лот започва на 3 май. Търговете заЛОТ-3 стартират в средата на юни, а заЛОТ-4 – в края на юли.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *