Отлична превенция при рак с тези 3 неща

Все повече се говори в наши дни за превенция при рак

С една дума – кое помага?

Казваме направо – става дума за чесън, лук и фибри. Една свещена тройка, която прави сигурна бариера срещу развитието на раковите клетки.

Отлична превенция при рак с тези 3 неща.

Лукът и чесънът са перфектното допълнение към гювечи, яхнии, супи и тестени ястия, но ново изследване показва, че тези храни са

много повече храна – те са естествени лекарства.

Учени от Италия, са използвани данни от осем италиански и швейцарски изследвания за ефектите от лук и чесън при хранене по отношение на риска от развитие на различните видове рак.

Изследователите открили, че хората, които ядат редовно лук и чесън са показали най-малък риск от рак, става дума за рак наустната кухина, рак на хранопровода, рак на червата, рак на ларинкса, рак на гърдата, рак на простатата.

Учените смятат, че това е добра идея хората редовно и в по-големи количества да консумират тези 2 прекрасни неща – лук и чесън, за да се победи рака.

Здравните експерти препоръчват консумацията на пет порции плодове и зеленчуци на ден. Включително и 80 грама лук (около половин средно голяма глава лук).

Точният начин, по който лукът и чесънът действат се търси, но и двата природни продукта са богати на сяра-съдържащи съединения, които им дават тяхната остра миризма и могат да допринесат за намаляване на риска от рак.

Един анализ на седемте големи проучвания, включващи повече от 10,000 души, установява, че тези хора, чиито диети най-често включват лук, чай, ябълки и броколи са имали и намаление с 20% на риска от сърдечно-съдови заболявания.

Това са нискокалорични продукти – около 20 калории има в една малка глава лук, 55 калории в една средно голяма глава и 86 калории в един голям лук. Чесънът бихме казали е почти без калории.

А сега да кажем и колко са важни фибрите.
Сега ново изследване показва, че повишаването приема на фибри също помага да се намали риска отрак на гърдата при жени преди менопауза.

Проучването, публикувано в International Journal изследва 35000 жени в Обединеното кралство в продължение на седем години.

Изследователите открили, че жените преди менопауза, които са консумирали най-големите количества фибри (повече от 30 грама на ден) са намалили наполовина риска от рак на гърдата в сравнение с тези, които са приемали по-малко от 20 грама фибри дневно.

Това е само една интересна част от научните изследвания, посветени на храните, богати на фибри, особено от пълнозърнести храни.

Повечето от нас не не си доставят нужните 18 грама фибри на ден, което се счита за нисък прием.

Реално мъжете трябва да консумират средно 15,2 грама фибри на ден, а жените само 12,6 грама.
Яжте плодове и зеленчуци пет пъти, всеки ден – всички са добър източник на фибри, особено ако не ги белите, когато е възможно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *