Отпадането на ограниченията за работа на българите във Великобритания ще зависи от икономическото развитие на страната

Отпадането на ограниченията за работа на българите във Великобритания след 2011 година ще зависи основно от икономическото развитие в страната. Това каза в интервю за „Хоризонт” министърът по европейските въпроси на Обединеното кралство Крис Брайънт.Той обясни защо такива ограничения се налагатсамо на България и Румъния.
Когато 10-те държави преди вас се присъединиха към съюза за тях не наложихме такива ограничения. Тогава икономиката ни се развиваше доста добре. Трудностите по отношение на България и Румъния са свързани с това, че когато вие влязохте в ЕС, нашата икономика вече не беше така стабилна. В момента за нас е много трудно да вдигнем тези ограничения именно поради това. Трябва да се уверим, че икономиката ни е стабилна преди да предприемем подобна стъпка. Винаги има надежда за България, каза Брайънт.
Тойкоментира още, че на влизането в еврозоната не бива да се гледа като на стъпка, която би решила икономическите проблеми на която и да било страна.
Вижте, Гърция е в Еврозоната, но това не реши икономическите й проблеми. Без съмнение, за България ще има полза от пълното присъединяване към Европа и по отношение на единната валута. Това е предимство най-вече за търговията. Така ще си сигурен, че стоките, които произвеждаш могат да бъдат продавани в целия ЕС, без да губят от стойността си заради курсови разлики, посочи британският министър по европейските въпроси.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *