Отпуснаха пари за магистратите, но бонуси няма да получат

Ден след като близо 500 магистрати подадоха иск срещу министър Симеон Дянков във Върховния административен съд заради липсващите средства за коледни бонуси, парите вече са по сметките на ВСС.
Наличните средства към днешна дата са общо в размер на 61 375 177 лева, съобщиха от съвета. Оттам обаче допълват, че тези средства ще останат неизползвани, поради отказ на Министерство на финансите да отпусне полагащия се лимит за разходи по Системата за електронни бюджетни разплащания /СЕБРА/ и няма технологично време да ги изплати. Тези пари ще бъдат прехвърлени като преходен остатък за следващата година.
Указанията към всички банки на дирекция “Държавно съкровище” към МФ пък са да не приемат за обработка бюджетни платежни нареждания на 28,29 и 30 декември.
Още веднъж подчертаваме, че диалогът между властите, от който произтичат успехите на нацията, особено във финансова криза, е необходимо условие като гаранция за авторитета на държавата във вътрешен и във външен план, се казва още в съобщението от пресцентъра на ВСС.
По-рано днес говорителят на Съюза на съдиите Нели Куцкова заяви, че неговите членове не са подписали искането до ВАС, защото би било конфликт на интереси съдии да решават за парите на съдии.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *