Дядо Мраз и Снежанка идват вкъщи за 200-300 лева

Самият Дядо Мраз може да поднесе мечтаните подаръци на малките палавници в домовете им за Нова година на цена от около 150 лева.

В цената, искана от парти агенциите в последните дни, се включва домашно посещение от 20 минути до половин час и раздаване на подаръците, предварително закупени от родителите, срещу стихотворение или песничка, изпълнени от децата. Най-често в сумата от 150 лева не е включено посещение и на Снежанка, показва проверка на БТА. Ако, обаче, родителите държат с белобрадия старец да бъде и младата му спътница, цената се увеличава с още 50 лева.
Цената е чувствително по-висока от предложенията за посещение на Дядо Коледа, които бяха актуални до миналата седмица. В някои агенции офертата за посещение на Дядо Мраз достига до между 200 и 300 лева. Обяснението на организаторите на партита е, че заявките се приемат в последния момент, когато графиците за посещения на Дядо Мразовците вече са пълни.
Броят на децата, които ще получат подаръци, най-често не е от значение, което при голямо парти може да бъде използвано от семействата за намаляване на новогодишния разход. Предлаганите костюми са професионално направени, а в тях предимно влизат актьори на достолепна възраст и с подходяща физика, обясниха от агенциите.
За семействата, които не могат да отделят толкова средства за посещението на Дядо Мраз у дома, се предлагат само костюми срещу 15-20 лева за период от 1 до 3 дни. Отделно се плаща депозит, който се получава обратно при връщането на костюма.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *