От днес започва плащането на местните данъци

Плащането на местните данъци започва от днес. Данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства, таксата за битови отпадъци за 2014-та г. вече могат да бъдат платени в цялата страна.

При плащането на данъка върху превозните средства, притежателите на автомобили ще имат допълнителен разход от 10 до 80 лева за документа, който ще удостоверява евростандарта на колите. Този документ ще позволи на шофьорите да ползват отстъпка в данъка.

Столична община е получила информация за автомобилите с евростандарт, но тя не е пълна. Затова собствениците на коли, регистрирани в София, могат да направят справка дали фигурират в получените от кат данни в сайта на общината. За проверката е нужно да се въведе име и ЕГН.

В случай, че липсва информация, шофьорите могат да потърсят документ от фирмата официален вносител на съответния автомобил, и да го представят пред данъчните служби.

Автомобилите с екостандарт евро 3 и 4 могат да ползват 50% отстъпка при плащане на данъка, а за евро 5 и 6 – отстъпката е 60%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *