От утре влизат в действие новите цени на услугите на БТК

От утре, 1 февруари, влиза в действие опростена схема на таксуване за клиентите на БТК, съобщиха от компанията.

Тарифата на БТК беше одобрена от Комисията за регулиране на съобщенията в средата на декември миналата година.

С новата тарифа се запазват безплатните разговори в часовете на слаб трафик за селищните разговори. Абонатите могат да говорят за 0 ст. на минута в работните дни от 21 до 7 часа и денонощно през почивните дни и официалните празници, като заплащат единствено първоначалната такса от 13 ст. По-ниските цени за слаб трафик се запазват и за междуградските разговори.

Клиентите на БТК ще продължат да плащат същия месечен абонамент, като само абонаментът за Стандартния пакет ще се увеличи с 1.20 лв. Броят на включените в пакета минути се увеличава от 40 на 50, като те вече могат да бъдат използвани не само за селищни, но и за междуселищни разговори. Клиентите на Стандартен план ще се възползват от повечето включени минути още от 1 февруари, а новият месечен абонамент ще е в сила от 1 март.

Опростява се и схемата на междуселищните разговори. Вместо досега съществуващите три зони, от 1 февруари ще има само една. Разговорите в новата междуградска зона ще са по 8,4 ст. на минута в часовете на силен трафик, а в часовете на слаб – по 4,8 ст. на минута, след първоначалната цена от 13 ст.

Цените на международните разговори намаляват с близо 20 процента. Създава се нова група с шестте най-често избирани от клиентите на БТК градове – Виена, Атина, Лондон, Москва, Париж и Истанбул. Тарифата към тази група става 18 ст. на минута, без да се начислява първоначална цена и независимо от часа на провеждане на разговора. Цената за шестте най-често набирани страни – САЩ, Великобритания, Германия, Гърция, Русия и Италия, става 26,4 ст. на минута.

Клиентите на компанията ще откриват нови телефонни постове за 24 вместо за досегашните 84 лв.

Акциите на БТК поскъпнаха към момента с 1,07 на сто до 11,38 лв. за брой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *