Офисите на НАП ще работят в почивните дни

Офисите на Националната агенция за приходите (НАП) ще работят в събота и неделя (25 и 26 април) с обичайното си работно време от 9,00 до 17,30 ч., съобщиха от пресцентъра на приходното ведомство.

За да улеснят своите клиенти и във връзка с изтичащия на 30 април срок за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица, служителите на НАП ще приемат формулярите и през почивните дни. Други административни услуги няма да се извършват в събота и неделя. Крайният срок за плащане на дължимия данък върху доходите по годишната декларация трябва да бъде внесен най-късно на 30.04. 2009 г.

Към годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица се прилагат също служебни бележки за доходи от трудови и извънтрудови правоотношения, копие на валидно решение на ТЕЛК/НЕЛК (ако се ползва данъчно облекчение за лица с намалена работоспособност), копия на документите, удостоверяващи направените лични вноски за осигурителен стаж при пенсиониране, годишен финансов отчет за доходи от дейност като едноличен търговец и други.

Повече информация за това как се попълва данъчната декларация за доходите се да намира в интернет страницата на НАП www.nap.bg. Консултация за деклариране на доходите може да се получи на цената на градски разговор от цялата страна на телефона на информационния център на НАП – 0700 18 700.

Най-лесният начин за изпращане на данъчните декларации е по интернет с електронен подпис. Тези клиенти на НАП, които подадат декларациите си по интернет, могат да ползват отстъпка от 5 на сто върху сумата на данъка за довнасяне до 30 април. Декларациите за облагане на доходите могат да се подадат и по пощата с обратна разписка или директно в 401 пощенски станции, където служителите на „Български пощи” също издават входящ номер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *