Павел Шопов „забравил“ да декларира пред Сметната палата 42 000 лева доходи от наем

Депутатът от Атака Павел Шопов не е декларирал 42 000 лева доходи от наем. Това става ясно от списъка, изговен от Сметната палата с хората, заемащи висши държавни длъжности, които имат несъответствия в декларациите си, подадени през миналата година.

В списъка присъства и депутатът от ГЕРБ Геновева Алексиева, която не е декларирала дялове на съпруга си в новоучредено дружество. Подобен пропуск са направили и Милен Велчев от НДСВ, както и Георги Кадиев от БСП и шефът на пощите Деян Дънешки.

Шефката на ДНСК Милка Гечева пък не е декларирала 10 000 лева доход на съпруга си.

Всички, в декларациите на които са установени несъответствия, са уведомени и са направени повторни проверки за окончателно изясняване на фактите. Законът дава право на лицата да правят промени в подадените от тях декларации само до 31 май на текущата година. Промени след тази дата не са позволени. Списъкът със заключенията за несъответствие ще бъде изпратен на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите за предприемане на действия по реда на глава 14 или 15 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, и на председателя на Държавната агенция „Национална сигурност“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *