Пазарите в Европа приключиха със спадове

Европейските акции отбелязаха миксиран ден, но спадовете преобладаваха. Гърция беше на фокус, тъй като гръцки и германски политици обсъждаха програмата за спасение на Атина, съобщава CNBC.

Общоевропейският индекс Euro Stoxx 600 приключи деня със спад от 0,7%, като продължи загубите от началото на сесията.

В понеделник гръцкият премиер Алексис Ципрас се срещна с германския канцлер Ангела Меркел в Берлин. Срещата дойде в момент на разгорещен дебат между Гърция и нейните кредитори от еврозоната, особено Германия. Очакваше се пресконференция с двамата лидери в 19:00 българско време.

„Няма нищо, което да осъжда Гърция да бъде в трудна ситуация. Има реформи, които те могат да направят, и са в състояние, както всяка друга страна, да направят“, заяви Жозе Мануел Барозу, бивш президент на Европейската комисия, в коментар пред инвеститори в Хонконг рано в понеделник.

Въпреки повишеното внимание на инвеститорите гръцките акции надминаха очакванията в понеделник, като индексът Athens Composite добави почти 3%.

Германският бенчмарк DAX се представи под очакванията и приключи със спад от 1,3%.

Лондонският FSTE-100 прибави 0,22% благодарение на добрите резултати на миннодобивните компании и закри сесията на историческия максимум от 7037,67 пункта.

ПарижкиятСАС 40 остана под натиск днес и се сви с 0,6%, след като в петък нарасна с 1%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *