Пазарите очакват протокола от заседанието на Фед

Инвеститорските погледи през новата седмица ще бъдат насочени към очаквания в сряда протокол от последната среща на Федералния резерв на САЩ. Интерес за пазарните участници ще представляват и данните за сектора на услугите и производството, които ще публикува европейската статистическа Евростат.

В понеделник еврозоната ще представи данните за баланса по текущата сметка.

Канадските власти ще публикува доклада за чуждестранните покупки на ценни книжа, докато в САЩ пък се очакват данните за продажбите на частни жилища.

Във вторник Австралийската централна банка ще публикува доклада от последното си заседание с фокус монетарна политика. Документът се очаква да съдържа ценни прозрения за икономическите условия в страната от гледна точка на институцията.

Институтът ZEW ще представи изследването си на германските икономически настроения – водещ индикатор за състоянието на първата по сила икономика в Европа.

В сряда властите в Нова Зеландия ще представят данните за инфлацията на цените на производител.

Япония ще публикува данните за търговския си баланс – разликата между стойността на вноса и износа.

Германските власти ще представят данните за инфлацията на цените на производител, докато Английската централна банка ще публикува протокола от последното си заседание.

Институтът ZEW ще оповести доклада за икономическите очаквания в Швейцария – водещ индикатор за икономическото здраве.

По-късно през деня канадските власти ще представят данните за продажби на едро – един от водещите индикатори за потребителските разходи.

В САЩ пък се очакват серия от данни, включително доклада за продажбите на дребно, данните за потребителските цени и продажбите на съществуващи домове.

В четвъртък Китай ще представи предварителните данни от изготвяния от HSBC индекс на производствената активност – водещ индикатор за икономическото здраве.

Централната банка на Япония ще обяви решението си за основния лихвен процент. Новината ще бъде последвана от официална пресконференция.

Еврозоната ще публикува предварителните данни за производството и дейността в сектора на услугите. Германия и Франция ще представят индивидуални проучвания по темата.

В САЩ се очакват данните за инфлацията на цените на производител, както и седмичния отчет за първоначалните молби за помощи при безработица.

В петък институтът Ifo ще публикува доклада за бизнес климата в Германия – един от водещите индикатори за състоянието на националната икономика.

Канадските власти пък ще представят данните за продажбите на дребно и потребителските цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *