Пазарният фокус отново се насочва към централните банки

Инвеститорското внимание през предстоящите пет отново ще бъде насочено към някои от водещите централни банки по света. Пазарните участници очакват с интерес заседанията на основните финансови институции в еврозоната, Австралия, Канада и Великобритания.

ВпонеделникЯпония ще представи данните за капиталовите разходи, докато в Китай се очаква доклада наHSBCза производствената активност.

Британските власти ще публикуват данните за производствената активност и нетното кредитиране на физически лица. В Швейцария пък се очаква представянето на резултатите от индекса SVME.

Испания и Италия също ще оповестят данните за производствената активност. Междувременно президентът на ЕЦБ Марио Драги ще направи изявление пред Европарламента в Брюксел.

По-късно през деня в САЩ се очакват данните за потребителските разходи.

ВъввторникАвстралийската централна банка ще оповести решението си за основната лихва. Институцията ще публикува и традиционния си месечен отчет за икономическите условия и фактори, повлияли на решението на банката.

Японските власти ще представят доклада за средните доходи от парични средства.

В Европа Испания ще публикува данните за промяната в броя на безработните, докато във Великобритания се очаква статистиката за активността в строителния сектор.

ВсрядаАвстралия ще публикува данните за икономическия растеж през четвъртото тримесечие.

Евростат ще оповести данните за продажбите на дребно, които съставляват по-голямата част от общата икономическа активност. Обединеното кралство, Испания и Италия от своя страна ще публикуват докладите за дейността в сектора на услугите.

Централната банка на Канада ще обяви основния си лихвен процент и ще публикува своя отчет за монетарната политика.

В САЩ се очакват данните за създадените нови работни места извън селскостопанския сектор. Междувременно Институтът за управление на доставките ще представи и данните за активността в сектора на услугите.

ВчетвъртъкАвстралия ще публикува данните за продажбите на дребно и търговския баланс.

Английската централна банка и Европейската централна банка ще оповестят решенията си за основните лихвени проценти. Двете заседания ще бъдат последвани от пресконференции на гуверньорите Марк Карни и Марио Драги.

Американското правителство ще публикува традиционния си седмичен доклад за подадените молби за помощи при безработица. В Канада пък се очакват данните за издадените разрешителни за строеж.

ВпетъкШвейцарската централна банка ще представи данните за валутните си резерви. Местното правителство ще публикува и доклада за потребителските цени.

Великобритания ще оповести данните за потребителското доверие и инфлацията.

Седмицата ще приключи с данните за промяната в броя на заетите лица и равнището на безработицата в Канада. Местните власти ще оповестят и доклада за търговския баланс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *