Пазарът на биткойн не е толкова динамичен, но настроенията са все още оптимистични

Glassnode използва сигнал, наречен „Възстановяване от мечия пазар на Биткойн“, който комбинира осем различни метрики, за да оцени четири основни фактора: дали пазарът се търгува над решаващите ценови модели, дали е имало увеличение на активността на веригата, дали пазарът реализира печалби и доминирането на дългосрочното предлагане на притежателите.

Всичките осем сигнални метрики понастоящем показват бича перспектива за Биткойн, което предполага, че водещата по пазарна капитализация криптовалута може би навлиза в началните етапи на бичи пазар. Крипто аналитик, познат като „Negentropic“ и един от съоснователите на Glassnode, също така подчертаха изместването на инерцията от меме монети към протоколи от втори слой и проекти за изкуствен интелект (AI).

Тази тенденция вероятно означава интелигентни инвеститори, които се възползват от печалбите и придобиват обезценени активи. Това е положителна индикация за Биткойн и за целия крипто пазар. Шортовете вървят срещу преобладаващата тенденция.

Анализаторът също така отбеляза, че понастоящем Биткойн показва възходяща траектория, но му липсва значителна инерция. Те твърдят, че е необходимо повишено търсене спрямо водещата криптовалута.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува за около $26,840, което отразява спад от 2% през последните 24 часа. Въпреки това стойността на Биткойн е нараснала с приблизително 63% от началото на 2023 г. насам.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *