Палав банкомат дава 100 процента бонус

Палава машинка за парив Стара Загораотчитала в сметките с два пъти по-малка сума от отпуснатата и клюкатаза редкия късмет се разнесла за секунди из града и скоро се извила опашка. Хората се бутали и правели опити да се прередят, за да не изпуснат бонусите в съотношение 2:1, разказаха очевидци.
“Един приятел ми звънна, доста късно беше – след 23 часа, и ми каза, че банкоматът до общината пускал двойно повече пари. Разбира се, първоначално си помислих, че ме бъзика. После си спомних, че по-рано вечерта, като минах оттам, пред банката наистина имаше опашка. Като пристигнах, пред банкомата се бяха наредили четирима души, а след малко пристигнаха още трима“, разказва пряк свидетел на необичайните събития.
“Естествено, че ще искам да се облажа. Източих си всички пари от картата“, похвали се той. По негова информация заралии се подреждали за безрисковата стопроцентова печалба до малките часове в четвъртък. Всеки един от ощастливените собственици на дебитни карти се свързал веднага със свои приятели, за да разпространи радостната новина. В повечето случаи дебитните карти имат лимит до 400 лв., така че печалбата на човек не е била неограничена. Ето защо заралии решили да споделят с близки и познати. Според официалната позиция на Пощенска банка, на чиито клон е банкоматът, проблемът е регистриран и отстранен още в сряда. Има две възможности за грешката – небрежност при зареждане или бъг в софтуера.
Банката ще предприеме мерки след окончателното изясняване на случая. Засега загубите и причините за необичайния инцидент още се изясняват. Подобна манна небесна за пръв пътспохожда българските картодържатели. Досега у нас банкоматите никога не са допускали такива математически грешки, коментираха изненадани банкови служители. За сметка на това устройствата ни периодично зациклят, гълтат карти и блокират сметки. С софийски банкомат миналата година бяха открити близо 30 погълнати карти, чиито собственици предпочели просто да си извадят нови, вместо да чакат техниците на място, разказва служител на банков клон.
По света обаче банкоматите периодично “полудяват от щедрост“. През март тази година цял ден жители на италианския град Бари теглеха двойни и тройни суми. В началото на годината английска банка загуби 20 хиляди паунда само за няколко часа, след като дефектно устройство на бензиностанция в Манчестър пускаше банкноти на конвейер.
А вчера полицията в Нова Зеландия обяви, че издирва семейство, което е в неизвестност след като по грешка в банковата им сметка влезли 10 млн. новозеландски долари (7,8 млн. щатски долара). Двойката кандидатствала за овърдрафт от 10 хил. местни долара. След като видели сумата обаче, двамата незабавно са изтеглили част от нея и изчезнали. Според властите те са напуснали страната, затова са обявени за издирване чрез Интерпол. Грешката е направена от банка, която обслужва около 10 млн. клиенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *