Пеевски обяви пред НС собствеността си в няколко компании

Депутатът от ДПС Делян Пеевски декларира официално промяната в бизнеса си, който преди дни извади на светло, както и собственост в още една компания – чужда.

На 21 август той е подал декларацияпо Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, която е качена в сайта на Народното събрание. От нея става ясно, че вече притежава 49% от компаниятаAl Entisar General Enterprises Co L.L.C.

По информация на в. „Капитал“ компании с идентично име се виждат регистрирани в емирството Рас ал Хайм в северната част на Обединените арабски емирства (ОАЕ). Една от тях търгува с олио и е регистрирана през 2013 г. Тъй като не всички регистри в ОАЕ са публични, не може да се потвърди със сигурност за кое дружество става въпрос, отбелязва изданието.

Рас ал Хайм е видофшорна зона- гарантира скрита собственост и нулеви данъци, ако бизнесът е извън емирството.

Освен това в декларацията Пеевски ръкописно е обявил и притежание на 50% от акциите „Балканска медийна компания“, 50% от „Био уотър“, 50% от „Био уотър инвестмънт“ и 90% от „НСН инвестмънт“. Последната компания е едноличен собственик на „Табако инвестмънт“ – собственик на5% от „Булгартабак холдинг“. Преди дни справка в Търговския регистър показа, че депутатът от ДПС и майка му Ирена Кръстева са придобили тези акции.

Това даде повод за коментари, че той показва бизнеса си и ще напусне политиката. Вчера обаче Пеевски дойде за първия работен ден на парламента след ваканцията и призова медиите да се обърнат към тези, които пускат подобни слухове. „Ето – тук съм“, категоричен бе той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *