Фермери с 1000 трактора се насочват към Париж

Френски фермери с над 1000 трактора са се насочили към Париж за протест срещу срива на цените на земеделската продукция.Те са блокирали пътни артерии, за да участват в протест срещу ниските цени на френските храни и високите данъци, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Фермерите протестират срещу спада на печалбите си, което според тях се случва зарадиевтиния внос и високите подоходни данъци. По думите им това ги прави неконкурентоспособни спрямо Германия, Източа Европа и останалия свят.

Те настояват заподкрепа от френското правителство и ЕС. Тракторите с плакати с надписи „Данъците ни убиват“ се движеха тази сутрин бавно по основните пътни артерии към френската столица. Планира се събиране на Площада на нацията, а някои фермери искат да се насочат към парламента.

Организаторът на акцията – най-големият фермерски френски синдикат (FNSEA) – посочи, че се очаква 1500 трактора да участват в протеста.

Общоевропейски протесте насрочен за понеделник в Брюксел, когато ще се състои срещата на министрите на селското стопанство от ЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *