Петролът под $63 заради опасения от забавяне на търсенето в САЩ

Цената на суровия петрол падна под 63 долара за барел в петък заради признаци за спад в търсенето в САЩ – най-големият потребителна суровината в света.

Данните от САЩ, изнесени в четвъртък, показаха, че търсенето на бензин и дестилирани горива е под нивата си от преди една година.

Фючърсите на суровия петрол се понижиха с 23 цента до 62.85 долара за барел в Азия, продължавайки спада от четвъртък с повече от 1 долар.

Цените на петрола, които достигнаха 10-седмичен минимум при ниво от 60.25 долара в понеделник, подновиха растежа си, след като регулаторните органи съобщиха, че увеличението на търсенето ще се засили следващата година въпреки рекордните цени. По-късно обаче данните, изнесени от правителството на САЩ, опровергаха прогнозите.

Запасите на отоплително гориво в САЩ са с 10% по-големи спрямо същия период на миналата година, но някои анализатори се опасяват, че рафинериите ще имат трудности в поддържането на високи нива на запасите. Енергийното министерство на САЩ заяви в четвъртък, че не препоръчва отваряне на правителствените резерви от отоплително гориво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *