Петролът се задържа над 51 долара за барел

Петролът се задържа над 51 долара за барел по време на днешната азиатска сесия, след като вчера за кратко достигна ниво от 50,53 долара за барел, което е най-ниската стойност от 26 май 2005 година насам.

Днес фючърсите на черното злато с доставка през март добавиха 36 цента към стойността си до ниво от 51,57 долара за барел към момента, като вчера затвориха на ниво от 51,21 долара за барел. Сортът Брент, който се търгува в Лондон, регистрира повишение от 22 цента до 51,84 долара за барел.

Според анализатори пазарните участници са предпазливи в покупките, имайки предвид резките спадове, наблюдавани през последните няколко месеца. От друга страна, голяма част от тях не са склонни да продават масово, тъй като все още не е преминато психологическото ниво от 50 долара за барел.

Вчера представители на Саудитска Арабия заявиха, че предприетото свиване на производството от страна на ОПЕК дава резултати и към момента няма нужда от извънредна среща на страните от картела. Това допълнително засили „мечите“ настроения на пазара.

Също така Международният валутен фонд ревизира прогнозите си за средната цена на петрола през 2007 година до 52 долара за барел в сравнение с обявените през септември миналата година 75,50 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *