Петролът тип Брент отново поевтинява

Петролът от типа Брент, търгуван на лондонската стокова борса, поевтиня за трети от последните четири дни, след като индустриалното производство в Германия неочаквано падна за втори пореден месец, което сигнализира за неравномерно възстановяване на най-голямата икономика в еврозоната.

След публикуването на данните, че германското производство е паднало с 1,2% през октомври, фючърсите на черното злато в Лондон поевтиняха с 1%. Министерството на икономиката в Берлин отчита втори пореден месец на спад, след като през септември същият показател отстъпи с 0,7%.

Януарските фючърси паднаха с 1,06 долара до 110,55 долара за барел на базираната в Лондон ICE Futures Europe exchange. Европейският петрол се търгува с премия от 13,21 долара спрямо американския, а обемът на търговията е с 9% под 100-дневната средна.

Американският лек суров петрол (WTI) за доставка през януари остана почти без промяна на ниво от 97,66 долара за барел на нюйоркската стокова борса. 200-дневната плаваща средна на едномесечните фючърси е 98,53 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *