Пет дни кулинарно шоу с дегустации в Панаира

Майстор готвач от Италия ще пристигне в Пловдив специално за кулинарното шоу, което ще се проведе за първи път в рамките на Международната изложба ХОРЕКА ПЛОВДИВ. Професионални готвачи и сладкари в продължение на 5 дни ще демонстрират своите умения пред публика, а тя ще има възможност да дегустира техните творения, създадени на сцена пред палата 2 на панаирния комплекс. Мащабната кулинарна надпревара се организира за първи път по време на Международния панаир за потребителски стоки и технолгии, който ще продължи от 12 до 17 май 2009 г.
Национален фестивал „Пъстра трапеза” с автентична българска кухня е част от програмата на атрактивната проява. Освен майстори готвачи, в нея ще се включат студенти и преподаватели от Кулинарна академия под ръководството на Роби Виллереал и възпитаници на Техникума по обществено хранене в Пловдив.
На специалната сцена ще бъде разположена професионално обзаведена кухня, ще се презентират продукти на фирми изложители. Демонстрациите на кулинарите виртуози ще се излъчват директно на мултимедийните екрани в изложбения комплекс, ще бъдат показвани и по телевизия „Евроком България”, която е собственост на Международен панир Пловдив. Шоуто ще е от 10 до 16.30 ч в дните от 12 до 16 май включително. Негови организатори са Национална асоциация ХОРЕКА и панаирът.
Надпревара за Националната кулинарна купа ще се проведе на 15 и 16 май в палата 18. Това е второто издание на престижния конкурс, организиран от Българската асоциация на професионалните готвачи и панаирът. Водещи майстори ще се състезават в категориите „Готвач на България 2009”, „Сладкар на България 2009” и „Кулинарен отбор на България 2009”.
Специални гости ще бъдат Ханс Ван Манен, президент на асоциацията Jeunes Restaurateur D`Europe, която има 301 члена от 10 европейски страни, и Андреас Зауг, известен ресторантьор от Швейцария. Състезанието ще се проведе по правилата на Световната асоциация на главните готвачи WACS. В двата дни ще има и презентации на карвинг – изкуството да се правят различни фигури от плодове и зеленчуци.
ХОРЕКА ПЛОВДИВ е една от двете нови изложби в рамките на Международния панаир за потребителски стоки и технологии, заедно със СТРОЙТЕХ ПРОЛЕТ. Тя е продължител на досегашния салон „ХоРеКа” и представя оборудване за хотели, ресторанти, барове и търговски обекти. На нея ще се предлага пълна гама мебели и оборудване за ресторанти, барове и хотели, прибори и посуда, аксесоари, отоплителни уреди, вентилационна, хладилна и климатична техника, машини за почистване, градински съоръжения, битова химия, системи за сигурност и охранителни услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *