Печалбата на Alibaba пропадна с 49% заради разходи за обезщетения

Китайският лидер в електронната търговия Alibaba Group оповести 49 на сто спад на нетната печалба за първото тримесечие до 463 млн. долара, предава Forbes.

Компанията заяви, че спадът е във връзка с разходите за обезщетения. Изключвайки еднократните ефекти за периода, нетната печалба се е увеличила с 14%.

Приходите на групата са нараснали с 45% до 2,8 млрд. долара през тримесечието, стимулирани от покачването в размер на 157% при търсенето на мобилни устройства. Мобилните потребители на компанията са нараснали до 289 млн. към края на март в сравнение с 265 млн. към края на декември.

Освен това Alibaba заяви, че цената на акциите ѝ е спаднала с една трета от своя връх след листването на борсата в Ню Йорк през миналата година.

Alibaba Group обяви също, че Даниел Джан, понастоящем главен оперативен директор, ще стане главен изпълнителен директор от 10 май.

Акциите на Alibaba се борят на фона на притесненията за печалбата във връзка с инвестиционните разходи, лошите отзиви в пресата и съдебните дела поради предполагаемата продажба на фалшиви стоки.

Същевременно основателят на компанията Джак Ма е третият най-богат човек в Китай със състояние от повече от 20 млрд. долара според оценки на Forbes

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *