Печалбите на Microsoft отбелязаха спад с над 30%

Американската компания Майкрософт съобщи, че печалбата й за последното тримесечие е намаляла с 32% до 2,98 милиарда долара и безпрецедентното понижение на доходите й изненада неприятно анализаторите, предаде агенция Франс прес.
Финансовият директор на компанията Крис Лидъл заяви, че очаква влошаването да продължи поне още едно тримесечие, предаде Дарик.
Приходите на Майкрософт за първите три месеца на годината бяха 13,65 милиарда долара, а се очакваше да достигнат 15,02 милиарда долара. Преди три месеца компанията обяви, че съкращава 5000 работни места заради последиците от световната икономическа криза и след като печалбата й за четвъртотo тримесечие на 2008 г. се понижи с 11%.

Microsoftи България
Платформа за изграждане и предоставяне на услуги на гражданите ще бъде внедрена като пилотен проект в общините Костинброд и Каварна до средата на месец май 2009 г.
Проектът се реализира чрез публично-частното партньорство между МДААР, от една страна, и Microsoft, ЦАПК „Прогрес“ и Парафлоу Комюникейшънс, от друга.
Министър Николай Василев подчерта изключителната роля на Microsoft за осъществяване на проекта: „българската администрация не може да работи без продуктите на Microsoftи това ще продължи.“
Платформата позволява интегриране на всички вече изградени и съществуващи системи в общините, така че да се използват в максимална степен наличните ресурси и натрупаният опит на служителите. Системата ще спомогне услугите за гражданите да станат по-прозрачни и по-качествени.
Очаква се внедряването на проекта в двете общини да приключи през месец май 2009 г. Платформата може да бъде внедрена във всяка друга община на територията на страната, която има интерес, независимо от нейната големина.
Финансирането на подобни проекти в публичния сектор ще бъде възможно по Оперативна програма „Административен капацитет“ и през тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *