ПИБ ще отпуска инвестиционни кредити от германската инвестиционна банка KfW

Първа инвестиционна банка предлага дългосрочни инвестиционни кредити по кредитна линия на германската инвестиционна банка KfW. Кредитите са насочени предимно към малките и средни предприятия в размер до 250 000 евро, а кредитната линия предоставя свежи средства за усвояване от българския бизнес. Германската банка в сътрудничество с Банката за Развитие към Съвета на Европа предоставиха кредитната линия на ПИБ след детайлно проучване и одобрение от Европейската комисия.
„По този начин предоставяме възможност на фирми, чиито проекти не търпят отлагане, да се възползват от финансиране по тази програма. След като продуктът официално бе представен на пазара, множество фирми от цялата страна се възползваха от него. Най-интензивен бе интересът в градове като София, Пазарджик, Силистра, Благоевград, Габрово, Търговище, Варна, Сливен и Бургас”, коментира Надя Кошинска, директор „Малки и средни предприятия„ в ПИБ.
По тази кредитна линия ПИБ отпуска дългосрочно финансиране по различни инвестиционни проекти запокупка и ремонтиране на търговски и офис площи, машини и съоръжения, транспортни средства както и изграждане или реновиране на производствени и складови бази. Отпускат се също средства и за закупуване на обработваема селскостопанска земя, земеделска техника и инвентар. Фирми с инвестиционни проекти, одобрени за подпомагане от Европейските Фондове, вкл. Програмата за развитие на селските райони, също могат да кандидатсват за такъв кредит.

investor.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *