Пирамида продава хапче за пестене на гориво

Над 400 бургазлии са ужилени само за няколко месеца от нова пирамида, която работи в над 220 държави по света.
Чуждестранна компания, стъпила на българския пазар в края на 2008 г., през последните няколко месеца е изключително активна на територията на Източна България, съобщава в. „Монитор“.
Нейни представители набират дистрибутори на „вълшебно“ хапче, което пести разхода на бензин. Всеки, който иска да го продава, трябва да плати такса от 1500 лева. До момента в Бургас са зарибени над 400 души. Това се случва на тайни сбирки, на които всеки присъстващ е с изключен телефон, претърсен е за записващи устройства и задължително е препоръчан от вече действащ дистрибутор, допълва изданието. Пирамидата работи на принципа „първите десет печелят“. Всеки, който вербува нов дистрибутор, получава половината от таксата му. Ако новият също привлече хора, дава част от сумата на неговия „гуру“ и така най-приближените до компанията трупат състояние. Останалите средства остават за компанията, която приема сумите само чрез интернет разплащане.
„Вълшебното“ хапче се казва MFG-Caps и се продава за 4 долара. Само за няколко седмици работа дистрибуторите разбират, че няма как да избият парите си за таксата, фирмата е измислила начини да ги накара да мълчат, един от които е фрапиращ. По-лабилните се облъчват с филми, прожектирани на сбирките на компанията. Това се случва всяка седмица в бизнес хотел на бул. „Сан Стефано“ в Бургас. Прожекцията включва видео, според което съвсем скоро ще има апокалипсис, защото унищожаваме природата. „Вълшебното“ хапче обаче се явявало като Спасителя, защото благодарение на него се харчели по-малко горива и въздухът оставал по-чист. Вече имало хора, които са въвлечени и така пирамидата започва да прилича все повече на секта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *