Плажовете по Черноморието започват да затварят

Започна закриването на плажовете на морето. Постепенно се изтегля медицинският персонал, а след 15 септември празни ще останат и постовете на спасителите, съобщава bTV.
Още от първи септември броят на спасителите беше намален. От края на тази седмица плажът Кабакум на Журналист и Буните във Варна вече са без лекарска грижа. До вторник ще има медици на останалите градски плажове, на Свети Константин и Елена и Златни пясъци.
Лаврентий Силов от Водно-спасителната служба на БЧК се опасява от нещастен случай, тъй като според него и след 15 септември ще има хубави дни и много хора ще се къпят, а няма достатъчно спасители.
„Бих посъветвал хората преди всичко да се радват на морето и плажната ивица и да се разхождат, отколкото да се къпят, защото температурата на водата в този период вече доста сериозно започна да спада, естествено и вълнението ще бъде по-голямо“, съветва д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ 1.
През това лято в морето край Варна смъртта си намериха девет души. Нещастните случаи стават най-често, когато се влиза в неохраняеми зони, или при скачане край скали и кейове, особено в края на сезона.
Дисциплина се възпитава с глоби, които трябва да дойдат със законодателни промени, смята управителят на поликлиниката, осигуряваща медици за плажовете.
„Тези указателни табели, тези флагове, които не се спазват и плажуващите влизат на своя глава в морето от различни места, за да не ги видят спасители и медицински екипи, когато всичко приключи нормално – да платят за своята смелост и за това, че не са спазили указанията“, призова д-р Иванов.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *