Пламен Грозданов е новият главен данъчен инспектор

Венцислава Петкова оглавява Агенцията за държавни вземания

04.11.2005

Министърът на финансите Пламен Орешарски е решил да назначи за главен данъчен директор Пламен Грозданов, който ще бъде и изпълнителен директор на Националната агенция за приходите.

Пламен Грозданов е магистър по икономика от Университета за национално и световно стопанство, със специалност „Икономическа информация“. Преминал е успешно допълнителни квалификационни курсове „Финансов мениджмънт“ към Асоциация на Британските лицензирани експерт-счетоводители, Сравнителен анализ между Международните счетоводни стандарти и USGAAP, Преобразуване на дружества и изготвяне на финансов отчет и Международни счетоводни стандарти, първоначално прилагане и практически правила към „Ърнст и Янг“ България.

През периода 2000 – 2002 г. е бил главен данъчен експерт в отдел „Данъчна методология“ в ГДД София, а преди това – главен данъчен инспектор и данъчен експерт в ТДД София. Владее английски, немски и руски език.

Работил е като експерт в данъчната администрация от юни 1992 до август 2002 г. След това е бил мениджър в „Делойт България“ ЕООД.

Сегашният главен данъчен директор Николай Попов ще освободи длъжността на 7 ноември.

От 7 ноември 2005 г., със съгласието на министър председателя, министърът на финансите ще освободи по взаимно съгласие изпълнителния директор на Агенцията за държавни вземания Станислав Михайлов.

На негово място министър Орешарски назначава Венцислава Петкова.

Венцислава Петкова е магистър по финанси от Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов и магистър по право от Техническия университет във Варна.

През 2001 – 2003 г. е била е експерт и началник отдел в Агенцията за държавни вземания, в която сега е главен директор на „Публични изпълнители“ в същата агенция.

В периода 2000 – 2001 г. е била старши юрисконсулт на община Свищов. Петкова говори руски и английски език.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *