Плащанията в брой само до 10 000 лева

Бизнесът готви законови промени за ограничаване на корупцията

Да се забранят плащанията в брой над 10 000 лв. За тези промени в законите единодушно се обединиха представители на бизнес организации в България, предаде БГНЕС. В Представителството на ООН вчера се състоя заседание на Консултативния съвет на българската мрежа на Глобалния договор, на което бяха обсъдени предложения на бизнеса срещу корупцията.

До края на ноември 2006 г. експертна група ще направи преглед на европейските и българските закони и ще формулира предложения за промени. Те ще бъдат внесени от представителите на бизнеса в парламентарната комисия за борба срещу корупцията.

Втората конкретна мярка, подкрепена от всички присъстващи на заседанието, е да се направи преглед на правните, търговски и финансови аспекти, които създават среда за корупционни практики при движението на стоките. След прегледа ще бъдат предложени конкретни промени в законите.

Сред участниците в заседанието бяха главният изпълнителен директор на „Оргахим“ Иван Соколов, главният изпълнителен директор на „ВМ Файнанс груп“ Васил Мирчев, както и постоянният координатор на ООН за България Нийл Буне. Участие взеха и от ръководствата на БСК, БТПП, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Българския форум на бизнес лидерите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *