Подем на Уолстрийт, доларът – най-евтин от три години

Индексът на долара спрямо кошница от основни валути днес падна с 0.6 процента до 73.873, най-ниско ниво от август 2008 година. Анализаторите очакват нов спад, предаде Ройтерс. Обяснението за този рекорд и започналият подем на борсите, който повиши апетита за риск (доларът като основна резервна валута има негативна корелация с риска – бел. ред.). Но ще е изненада, ако преди това не видим прибиране на печалби, казва експерт, цитиран от агенцията.
В същото време големи изненади в корпоративните отчети дадоха положителен тласък на Уолстрийт, който доведе индекса Дау Джоунс до рекордна стойност за почти три години.
Инвеститорите бяха зарадвани от резултатите на Интел и Юнайтед Технолоджис. Акциите на Интел отбелязаха ръст от 7.8%. Другата силна изненада дойде днес от Епъл (след затварянето на пазара в САЩ). Нейните продажби надхвърлиха драстично прогнозите, а приходите й отбелязаха ръст от 83% на годишна база.
Дау Джоунс затвори с ръст от 1.5%, достигайки 12 453.54 пункта. Индексът S&P 500 прескочи 20-дневната движеща се среда, с което се устреми към 1340 пункта, според техническите индикатори. Вчера индексът се качи с 1.35% до 1330.36 пункта.
 

Финанси
 

 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *