Поискаха ефективна присъда за Бърнард Мадоф

Прокурори поискаха ефективна присъда за Бърнард Мадоф, след като бе установено, че той еизпратил бижута и други ценности на стойност от повече от 1 милион долара на членове от семейството и роднини, въпреки наложения запор на имуществото, предава агенция Ройтерс.
Адвокатът на Мадоф Айра Соркин увери, че инвеститорът от Уолстрийт вече е възстановил по-голямата част от имуществото и няма потенциален риск 70-годишният измамник също да „изчезне“. Освен това, Соркин акцентира върху факта, че някои от вещите са притежание на съпругата на финансовия магнат и замразяването на семейното имущество не важи за тях, уточняват от ВВС.

В момента Бърнард Мадоф е под домашен арест.

Случаят Мадоф беше разгледан във Федералния съд в Манхатън, Ню Йорк. Паралелно с това, в Конгреса се състоя изслушване на ключови свидетели от финансовите регулаторни органи и Американската комисия по сигурност (Securities and Exchange Commission – SEC).

Измамите на бившия изпълнителен дикертор на Ню Йоркската стокова борса бяха разкрити наскоро, а перфектната му схема причини сериозни загуби на банки и частни инвеститори.

Вчера „Тhe Wall Street Journal“ публикува шокиращото разкритие, че маститият бизнесмен епроверяван от властите поне 8 пъти в последните 16 години, в отговор на което Конгресът обеща, че ще потърси отговорност от разследващите органи. Смята се, че успешната му пирамида работи още от 70-те години на миналия век.

Скандалът с Мадоф породи и много критики относно упражнявания лош контрол от страна на отиващото си правителство на демократите.

Крайният срок за проверка документацията на Мадоф е 16 януари, припомни на изслушването вчера генералният директор на SEC Дейвид Котц, който миналия месец пое разследването на аферата. След нейното приключване ще бъдат изяснени още много въпросителни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *