Политиците винаги лъжат

Политиците винаги лъжат! Ако не лъжат, то те не са политици и системата ги изхвърля. Спомнете си кои си отидоха от НС досега и кои останаха по няколко мандата – безличните и послушните. Светът и всяка държава се управляват от световни центрове на влияние, които имат съвсем различни интереси от тези на нацията, народа и държавата. В България ние казваме, че ни управлява олигархията, а дори тя не ни управлява, не е на върха на управлението. Тя има “свобода” да се разпорежда на местно ниво, и то не пълна. Насоката накъде ще се развива България е дадена много отдавна и за десетилетия напред, но ние не я знаем. И политиците си нямат представа каква е. България е като Сирия – съдбата є не се решава от сирийците. “Големият брат”, който ни води за ръчица, преди беше СССР, пЈ преди Германия, пЈ преди Русия, а по преди Турция, а сега е САЩ. Те решават нашите съдби. Но от тяхна гледна точка и техни икономическо-политически интереси. А те не съвпадат с българските. Влиянието на Русия е огромно в България, защото държи почти цялата икономика точно с тези монополи, срещу които негодуваме. А те държат политиците в ръцете си. Купуват си ги. За капак ние сме в ЕС. Ако България е влак, то той е руски,
посоката и целта се задават от САЩ, а релсите и територията е на ЕС.

Политиците се возят, а народът го бута. “Големият брат” се намесва само ако в купетата се карат и бият много и му пречат на движението (Б. Борисов влезна в парламента, след като от Брюксел му казаха). Затова Великите сили поддържат дори диктаторски режими (Саддам Хюсеин, Кадафи и др.) до момента, в който ги слушат. Ако си повярват, че са велики – ги сменят. За да се движи влакът в посока, която не искаме, но ще стигнем, дори и насила, то трябва политици, които да ни лъжат, че “ако направим това, то то е за наше добро и просперитет”, а всичко е предварително зададено и точно планирано. Затова политиците лъжат.
Представете си, че сте мъж, ако не сте. Ако харесате жена, каква е крайната цел? Всичко опира до това. До онождането. Но ако го кажеш направо: “Ела, ма, да та…”, то няма да имаш ефект дори и тя да те харесва. Затова се почва със срещи, кафенца, цветя, ресторанти и много обещания. За вечно щастие, безоблачно бъдеще и т.н. Е, тази система се прилага от политиците върху народа и тя винаги действа. Но крайният ефект е същият – онождането на народа. Защото, ако кажеш целта, посоката, никой няма да е съгласен. В някои държави това се постига с диктатура, в други с демокрация (нещо като любов), а при нас с псевдодемокрация. Без любов, но с обещания за принуда и “кьотек”, ако не е по любов.

Типично балканско псевдоповедение. Затова политиците лъжат. А много от тях даже не знаят за какво се борят, само слушат поредния господар и шума на парите. Никога България е нямала своя политика в новата ни история. Тя винаги е била в ръцете на Великите сили и те са решавали съдбите ни векове. Свободата на решенията е била привидна. Само до падането ни под турско робство нашите ханове и царе са държали съдбата на България в собствените си ръце, защото са били непреодолима военна сила. Другите са се съобразявали с нас. В днешния свят това е невъзможно.

Да се върнем на действителността. Докога ще има протести? За мен ситуацията е такава: Б. Борисов може да бутне правителството, когато си иска, дори и утре. Защо? ГЕРБ е партия със силни и дисциплинирани структури и достатъчно на брой хора. Те по даден знак могат да вдигнат минимум 50 000 души от София и страната, и то без показни манифестации с рейсове и плакати и на челата им да пише ГЕРБ. Ако те се изсипят в един ден пред парламента в 18.30 часа, то ще дойдат и поне толкова недоволни от София. Недоволството тлее, над 70 %, и то е най-силно в столицата. На хората им писна и искат да се свършва вече по какъвто и да е начин. Затова, ако става нещо, то напълно спонтанно ще се стекат стотици хиляди. Те това и чакат. Знак, байрак. Някой да почне, та те да тръгнат. По “теория на тълпата”, ако някой тръгне към центъра на София, ще се присъединят и политически неангажирани хора, “зяпачи” и “сеирджии”. Ако някой викне “пожар”, вместо да се разбягат, хората ще се струпат да гледат. Та, ако се съберат поне 150 000 души пред парламента, “революцията” ще започне, защото всички това чакат. Следващите дни ще се увеличават в прогресия. 200-300 000 и повече. Хората ще се вдигнат, защото всичко им омръзна и изгубиха “надеждата” в прехода. Обществените, вашите очаквания са не дали, а кога ще стане. Т.е. трябва първа стъпка, някой да запали искрата.

Защо Б. Борисов не я пали? И то така, че никой да не разбере, че е той? Защото са се разбрали. Основните играчи са се разбрали. Северният и Южният полюс, огънят и ледът, ГЕРБ и БСП. Най-вероятно договорката е такава. БСП искаше чрез ДПС да се разправи с ГЕРБ, като го обезглави. Как? Спомнете си готвеше се арест на Ц. Цветанов, образуваха му се няколко дела, а дори и на Борисов, който каза, че има план да го арестуват и в ареста ще го убият. Как така, както рязко почнаха, бързо спряха? Народът въстана и обърка сценария.

Целта на Станишев е да стане еврокомисар, но изборите са чак в края на 2014 г. Той иска елегантно да се спаси, защото дори неговата партия е разцепена и половината го недолюбват. Затова правителството трябва да не пада. И спряха гоненията. И настъпи мир. Но се правят спектакли с вот на недоверие, за да се покаже, че ГЕРБ не спи, а се бори като тигър срещу правителството. Но това са само “кьорфишеци”. Истината е, че ако иска, може да го свали. Но не иска. Само че народът най-вероятно няма да чака. Той няма как да издържи тази зима. Само така ще се объркат сметките на партиите. И това ще стане спонтанно, защото има обективна основа за това. Субективен фактор можеше да са ГЕРБ, но не искат. Засега друг субект няма, а трябва да се появи. Да видим кой ще бъде. Правителството, ако искаше, можеше да облекчи положението на хората. Можеше да вземе реални и бързи икономически мерки, които да направят живота му по-лесен и да смъкне напрежението от народа, за да няма зимата ексцесии. Но не прави нищо. То обслужва олигарсите. Никой не му пречи на правителството. То си работи, но не на ползу роду. Кои от дадените обещания се изпълниха? Та във финансите се продължава “доктрината Дянков”, така оплюван и обругаван от тях. Изцяло дясна финансова политика с няколко “леви” трохи. Уволниха Танов, но не увеличиха приходите в митниците. А обещанията за 1 милиард повече? Затова,
ако нещо става в България, то ще е след Нова година, когато няма пари, а сметките за ток са високи. И няма да изкара народа някоя партия, а бедността и недоимъкът, и чувството за безнадежност.

Основните партии водят окопна битка и това ги устройва. За тях избори – колкото по-далече, по-добре. Ако може май 2015 г. Това най-добре ги устройва. БСП гледа Станишев да стане еврокомисар. ГЕРБ, ако има избори, ще е първа, но с кого да се съюзи? БСП? ДПС? Други играчи няма, трябва време за нова формация. Място вдясно има – партия няма. За Атака и ДПС всеки ден е повече пари. Лъжат, че искат избори сега, а ще отлагат до последно. И ще се опитат да го постигнат с всички средства на лъжата и манипулацията. Единственото неизвестно в това уравнение е народът и по-точно търпението му, духовно и материално. Затова политиците лъжат. Защото – едно искат, друго правят, а трети им казва накъде да вървят. Истински е само циркът, който правят, и лошият вкус в устата след поредното долнопробно изпълнение. А за реалните проблеми, работа, доходи, храна, на реалните хора, на реално тежкия живот няма кой да помисли. Те са заети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *