Половината българи се определят като красиви

Българите имат добро самочувствие относно външния си вид и се определят като красиви и чаровни. Почти половината нашенци – 46 % казват „да“ на твърдението „Повечето хора смятат, че съм чаровник/чаровница“. Това показват резултатите от специалното изследване на „Галъп интернешънъл болкан“, проведено по поръчка на „Жената днес“ по повод 70-ата годишнина на списанието.

Над 60 % от хората споделят още, че се радват на щастлив сексуален живот. Едва 19% са тези, които казват обратното. По-голямо е разочарованието сред жените, но мъжете по принцип по-трудно признават за провал в интимните отношения. Трябва да се има предвид и, че зад „щастлив сексуален живот“ няма универсално определение и интерпретациите могат да бъдат крайно разнообразни, обясняват социолозите.

Една трета от българите смятат изневярата за нещо приемливо, сочи още проучването. Най-разкрепостени в това отношение са младите хора и мъжете. Едва 11 % от запитаните пък са отговорили, че са имали интимна връзка с колега. За секс на работното място признават 17 на сто от мъжете и само 5 % от жените. Всеки пети българин споделя, че познава гей или лесбийка. В столицата е най-голям делът на отговорилите утвърдително на това твърдение.
Изследването на „Галъп“ показва още, че дамите харчат повече за козметика – 30 лева месечно, докато силният пол отделя повече средства за спорт – около 14 лева на месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *