Пол Тюдър Джоунс прогнозира край на повишаването на лихвените проценти.

Джоунс: Федералният резерв ще запази лихвените проценти поради намаляващия индекс на потребителските цени

Джоунс обясни в интервю за CNBC, че Федералният резерв ще запази съществуващите лихвени проценти поради намаляващия индекс на потребителските цени (CPI) и предстоящия икономически спад. За да се пребори с инфлацията, Федералният резерв постепенно повиши лихвените проценти 10 пъти от март 2022 г. насам, което постави под напрежение волатилни активи като Биткойн.

Докато призна, че повишаването на лихвените проценти е поставило страната в историческата пропаст на рецесията, Джоунс не предвижда Федералният резерв да понижи лихвените проценти в близко бъдеще, тъй като значителната част от инфлацията е изкоренена от пазара и е налице забележима тенденция към намаляване на инфлацията.

Джоунс оприличи лихвените проценти на химиотерапия поради значителния дълг, който носят частните потребители и правителството, като обясни, че в исторически план те са довели до икономически спадове и инициирали рецесии. Въпреки това, той не е решен дали да подкрепи последното увеличение на лихвения процент от 0,25 процентни пункта, тъй като очаква стабилно представяне на фондовия пазар през цялата 2023 г. и по-високи стойности от настоящите.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *