Порой и буря след рекордните горещини

Дневните температури ще се понижат значително – с повече от 10 градуса – максималните ще са между 19 и 24°, в югоизточните райони до 27°, но и там в следобедните часове бързо ще захладнее.

В планините времето ще бъде облачно, мъгливо и дъждовно.
Такарекордните за много градове горещини в много градове вчера се „обърнаха“ днес в дъжд с гръмотевици в почти цялата страна.
18 л/кв.м е количеството дъжд, измерено в Русе към 06.00 часа,съобщи “Фокус“ по информация отНационалния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.
До 3.00 часа тази сутрин най-голямо количество паднал дъжд е било измерено в станцията на НИМХ във Враца – 17 л/кв.м. В Русе и Плевен са били измерени 13 л/кв.м, в Монтана – 10 л/кв.м, в Оряхово, Пловдив, Кнежа, нос Калиакра и Драгоман – 7 л/кв.м, в Лом, Разград, Варна, Шабла и Добрич – 4 л/кв.м, в Сливен – 3 л/кв.м.
Днес чувствителната промяна на времето е свързана с преминаването над страната на студен атмосферен фронт. Валежите от дъжд постепенно ще обхванат цялата страна. Условия за гръмотевични бури и по-значителни количества валеж има в Рило-Родопската област, в централните части на България, в североизточните райони. В сутрешните часове вятърът все още ще бъде от запад-северозапад, но впоследствие ще се ориентира от север-североизток. В източните райони той ще бъде умерен до силен.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *