Посещението на Обама в Русия доведе до сделки за над 1.5 млрд. долара

Резултат от посещението на президента на САЩ Барак Обама в Русия са сделки за над 1.5 милиарда долара, но в по-дългосрочен план промяната в бизнеса между двете държави ще зависи от действията на Москва за поощряване на върховенството на закона, предаде Ройтерс.

Нуждаем се от сигурност, че нещата ще останат стабилни, че основните правила ще се запазят стабилни, заяви пред журналисти председателят на управителния съвет на компанията за производство на земеделски машини Deere & Co. Самюъл Алън, който обяви инвестиция в Русия за 500 милиона долара през следващите 5 – 7 години.

Новите инвестиции на Диър се прибавиха към капиталовложенията на американския гигант за производство на безалкохолни напитки PepsiCo Inc., както и на самолетостроителя Boeing.

PepsiCo Inc. обяви днес, че ще се обедини с най-голямата си бутилираща компания Pepsi Bottling Group, за да инвестира 1 милиарда долара в Русия за три години, информира Асошиейтед прес.

PepsiCo Inc. определи решението си като част от дългосрочната стратегия на компанията да се разрасне на нововъзникващите пазари. Така общият размер на инвестициите на PepsiCo Inc.в Русия ще превиши 4 милиарда долара.

Boeing ще създаде утре смесено дружество с най-големия в света производител на титан – руската компания ВСМПО-Ависма, съобщиха днес източници, цитирани от Ройтерс. Предприятието ще произведе титан за 700 – 900 милиона долара за планирания самолет Дриймлайнър 787 на Boeing.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *