Последователите на Facebook продължават да растат

Доклад за резултатите на Facebook за първото тримесечие на 2015 г. е смесица от добри и лоши новини. Резултатите показват увеличение на потребителската база и намаляне на финансовите резултати, но все пак перспективите остават добри.

Средната месечна аудитория е достигнал 1 441 милиона активни Facebook потребители, което представлява увеличение от 12,9%на тримесечна база и 3,4% на годишна.

Резултата е по-висок, от предходните две тримесечия, което показва най-малко липсата на забавяне за разширението на аудиторията. Между другото, твърдението, че в Съединените щати и Канада, публиката губи интерес към към Facebook, са неоснователни, тъй като темпът на нарастване на този дял е 1% и 4% , и това е най-доброто представяне от началото на 2014 година.

Средният дневен брой на активните потребители,които използват Facebook през мобилни приложения е 798 000 000 ( нарастване + 7,1% и 31% за година ). Темпът на нарастване на мобилните потребители надвишава растежа на самата мрежа, и това е доказателство за продължаващата тенденция към преливане на аудитория в мобилната среда.

Така че, потребителска база на Facebook продължава да расте, без признаци на забавяне, а постоянно-активната и част (наречена ядрото) се увеличава.

Въпреки сравнително скъпия долар, тримесечни приходи са се увеличили с 41,4% и са в размер на 3543,0 милиона щатски долара, което е малко под прогнозаните 3.560 милиарда щатски долара. EPS е 0,42 щатски долара, което е $ 0.02 по-високо от очакваното. Средния приход на активен потребител на месец е $ 2.46 (+ 25,2% на годишна база).

Според мнението на анализатори, броя и качеството на публиката на Facebook са отлични.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *