Поток от словенци залива Хърватия за първите дни на май

Тази седмица в Хърватия се очаква да пристигнат рекорден брой словенски туристи.
Още от почивните дни големи групи словенци пристигат в Хърватия, пише в електронното си издание хърватският вестник „Слободна Далмация“, цитиран от агенция Фокус.
Самоза 1 май се очакват около 50 000 словенски туристи, информира изданието, като се позовава на данните на туристически агенции. Вероятно ще бъде подобрен миналогодишният брой посещения от страна на словенците, смятат туроператорите.
Словенците смятат да използват тази пролетна почивка и като тест за това дали са добре дошли на хърватското крайбрежие с оглед на съобщенията в медиите за актуалните политически отношения между двете страни, отбелязва изданието.
Въпреки напливът за първите дни на май, предварителните записвания на словенците за лятна почивка в Хърватия значително намаляват.
Освен това, предпочитанията на словенците, заради по-ниските цени, се изместват към по-ниските категории хотели и оферти за полупансион.
Тази година хит в Словения са 7-дневните почивки в Тунис, Египет и Гърция, които местните туроператори са пуснали на изключително атрактивни „антикризисни“ цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *