Почват търговете за магистрала ”Тракия”

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е готово с документацията по търговете за магистрала „Тракия“. Първият от тях ще се състои на 12 ноември.
Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плавнелиев, цитиран от БТА.
Министърът съобщи, че ценовите и техническите оферти няма да се отварят в един ден.Товарешение е синхронизирано с европейската общност. Отварянето на всички тръжни документи в един и същ ден е по-скоро изключение в Европа, отколкото правило, каза министърът.
Аргументът на Европа е следният – когато 20 оферти се обявят публично в първата минута и след това се окаже, че от тях първите пет – най-ниските са на компании, които нямат капацитет, как ще се обясни на обществото, че петте най-изгодни оферти няма да се случат, каза министърът. Затова първоначално ще има отсяване на компаниите, които имат капацитет за строителството на магистралата, допълни Плевнелиев.
Той съобщи, че няма да има дискриминационни условия към фирмите, участващи в процедурата. В петък ще бъде обявен конкурсът за ръководител на пътната агенция, каза министър Плевнелиев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *