Появи се пряк конкурент на Skype за корпоративни клиенти

Процедурра по сертифициранемежду MicrosoftиИнтеруут родипряк конкурент на Skype за корпоративни клиенти.
Софтуерният гигантсертифицирателекома като първия европейски доставчик на Session Initiation Protocol (SIP) trunking за Microsoft Office.
Фирмите, които искат по-високо качество на своите VoIP разговори, могат да използват Interoute One и да говорят безплатно от компютър към компютър или значително по-евтино от което и да е друго средство за комуникация – стационарен или мобилен телефон. Те могат да избегнат и таксата за роуминг върху всички други разговори и осъществят международните си комуникации на цена, която е само незначителна част от цената на традиционната телефония.
SIP trunking решението на Интеруут е единствено по рода си с това, че позволява на потребителите на Microsoft Office Communication Servers да се свързват с PSTN. Това, което го отличава от другите управляеми VoIP решения, е неговата гъвкавост. Фирмите, които търсят сигурни и евтини начини за преминаване към VoIP, трябва да гледат на Interoute One като на едно от най-добрите решения днес, коментира Анджела Салмерън, мениджър Проучвания в European Telecoms Group към IDC.
Като свързват Microsoft Office Communicator Server R2 към паневропейската мрежа на Интеруут чрез SIP trunking, фирмите, които ползват Interoute One, могат да преминат директно към обединяване на комуникациите си и VoIP, без да се налага да “зарязват“ предишните си инвестиции в PBX платформи или да се впускат в скъпи миграционни проекти.
Интеруут пусна в Европа своята сигурна услуга “Skype без кошмарите на Skype“ преди три години и беше първата компания, която интегрира VoIP с Microsoft Live и Microsoft Office Communication Servers, и предложи директно телефонно избиране в 47 държави. В момента всеки месец паневропейската мрежа на Интеруут поддържа 500 милиона минути VoIP разговори за wholesale телеком доставчици и фирми.
Съчетанието на Interoute One с Microsoft Office Communicator Server (OSC) R2 е ново мощно средство за използване на OSC като решение за външната телефония. Интеруут внася добавена стойност към комуникациите между фирмите като свързва бизнеса по-добре с хора, информация и процеси, коментира Виктор Шмединг, директор на направление Комуникации в Microsoft.
Сертифицирането на Interoute One от Microsoft позволява на клиентите на Интеруут да се възползват от пълна OSC R2 поддръжка. Интеруут е и единственият сертифициран доставчик в света, който предлага на клиенти на OSC безплатна trial версия за изходящи обаждания – www.interoute.com.
По думите на Гарет Уилямс, главен изпълнителен директор на Интеруут, сертифицирането от Microsoft на Interoute One е ясно доказателство за способностите на компанията да предоставя на фирмите сигурна услуга по подобие на Skype. С тази стъпка Microsoft отваря широко вратите към предприятия, които искат усъвършенствана телефонна система на цена, значително по-ниска от тази на традиционните системи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *