По-евтин “Мелник”, “Виктори” остава 2,60 лв.

Продават цигарените фабрики до средата на годината

По 2 лева ще се продават „Мелник“, „Престиж“, „Средец“ и GD. Същата ще е и цената на „Невада“ и „Фемина“ в твърди опаковки, обявиха от „Булгартабак“. Меките опаковки цигари поевтиняват с 15 ст. Новите цени ще са от средата на февруари, каза директорът на холдинга Христо Лачев. Общо 21 марки ще са по-евтини. „Виктори“ обаче остава 2,60 лв., а ММ – 2,30 лв. При тях няма спад в продажбите, аргументира се Лачев. Реакцията на „Булгартабак“ е в отговор на евтините вносни папироси. От седмици у нас „Вайсрой“ влиза по 2 лв., „Пал Мал“ по 2,50 лв., дори „Марлборо“ свалиха цената с 1,50 лв. и вече кутия се търгува за 3,20 лв. Дистрибуторите ще бъдат компенсирани, ако у тях останат непродадени количества на старите цени. Те ще могат да ги заменят за нови, каза Лачев.

До средата на годината се очаква да бъдат продадени цигарените фабрики, обяви министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

Консултантът по приватизацията на „Булгартабак“ ще предложи другата седмица варианти за преструктуриране на холдинга. Възможно е дружеството да бъде извадено от списъка за национална сигурност в Закона за приватизация, каза Овчаров. Така продажбите ще станат по-бързо и ще се избегне приемането на нова стратегия от парламента.

Невена Мирчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *