Правителството отпусна над 12,5 млн. лева за изборите за евродепутати

Министерският съвет отпусна 12,66 млн. лв. за провеждането на изборите за български представители в Европейския парламент. Сумата е малко по-голяма от поисканата от Министерството на държавната администрация и административната реформа. Това съобщи на пресконференция министър Николай Василев.

Разликата се получава от средствата за възнаграждения на членовете на секционните избирателни комисии, които са били увеличени с около 2 лв. всяко. Има и увеличение при средствата за МВР с общо около 100 хил. лв.

От предвидените средства Централната избирателна комисия (ЦИК) получава 320 хил. лв. за обработка на данни, 500 хил. лв. за бюлетини с резултати, 50 хил. лв. за разяснителна кампания, 4,2 млн. лв. за възнаграждания на районните и секционните избирателни комисии, 800 хил. лв. за изборни книжа и пликове протоколи и 2,3 млн. лв. за организационно-техническа подготовка.

Гражданска администрация и административно обслужване (ГРАО) получава 735 хил. лв., Министерство на вътрешните работи – 2, 4 млн. лв., Министерство на външните работи – 700 хил. лв., Министерство на образованието и науката – 14 хил. лв. и Министерство на отбраната – 49 хил. лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *