Пребиха до смърт лихвар пред очите на жена му

Около 2 часа в къщата на Илия Симеонов нахлули група маскирани мъже, които  завързали него и съпругата му Нина, предаде Дарик радио. Преди нападението неизвестните обезвредили двете кучета в двора на къщата със спрей.
Нападателите били над десетима, всичките въоръжени с тръби и колове. Говорели  с ромски акцент, разказа братът на убития Симеон Симеонов. Те са търсели пари, злато и ценности, заради което са пребили стопанина. Преровили са цялата къща и са взели наличните пари, банкови карти и дори ключовете за автомобила на убития. Удряли Илия основно в главата, което е причинило и смъртта му. Всичко продължило около половин час и след като нападателите си тръгнали, жената успяла да се освободи и да потърси помощ при съседите.
Убитият Илия Симеонов е пенсиониран военен, който се е занимавал с лихварство и е давал парични заеми срещу злато, разказаха хора от селото. Това е и вероятната причина за нападението над него, смята братът. Съседите описаха жертвата като много трудолюбив човек, който обработвал земя и отглеждал прасета. Въпреки лихварския бизнес, семейството живее в скромен селски дом, а двамата им синове са гурбетчии в Англия.
На мястото на престъплението са извършени огледи и разпити. Разследващи полицаи продължават работата за установяване и задържане на извършителите, уточниха от полицията в Плевен.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *