Преглед на печата

Най-пострадали бяха пазарите в Азия и Европа със спадове между 2 и 5%, а „Уолстрийт“ губеше между три и четири пункта три часа след началото на търговията в САЩ, посочва Дневник по същата тема.
Организацията за икономичестко сътрудничество и развитие предупреди, че световната икономика тръгва отново надолу. Продължаващият срив на борсите и страхът от дълговите проблеми в Европа и САЩ ще донесат на България по-малко инвестиции, по-слаб растеж и запазване на високата безработица, отбелязва в темата си Пари.
Труд посвещава обширно място на най-новите данни на националната статистика за икономиката. Според тях през последните три месеца има влошаване на показателите на три основни отрасъла – търговия, промишленост и строителство.
Стотина лева глоба без съд, присъда или дори досег с полиция отнасят крадците, спипани в крачка с отмъкната стока от хипермаркет, пише 24 часа. Големите магазини, подобно на банки, залагат на видеонаблюдение, на жива охрана и на не много големи предупредителни табели на входа, които почти никой не чете.
Непревителствена организация ще атакува в съда всички такси, които плащат столичани. Миналата седмица организацията спечели дело в Софийския административен съд за отмяна на начина за определяне на такса смет, отбелязва Дума.
Вечерен час да сложи край на пиянските оргии по морето, поискаха хотелиери след дебати в Слънчев бряг. Идеята е баровете да не продават алкохол след полунощ. Тогава трябва да спре и музиката, която пречи на летовниците да спят, посочва Стандарт.
Нов вид дрога, която е 100 пъти по-силна от морфина, убива младежи от свръхдоза. Наркотикът е пуснат от дилъри в София масово от пролетта като заместител на хероина, пише Монитор, като се позовава на началника на отдел „Наркотици“ в СДВР Христо Разсолков.
84 партии иската да премерят сили в надпреварата за местната власт на наесен и вече подадоха документи в ЦИК, посочва Труд във водещата си статия.
Дребните поправки в управлението на държавни фирми, които трябваше да позволят на чиновниците да участват в бордовете на повече от едно дружество без да получават заплата, се оказаха далеч по-скандални, пише на първа страница Сега. Наред с чиновниците кабинетът е отменил ограниченията и за всички останали членове на бордовете, които получават възнаграждения.
Въпреки изострянето на конфликта около изгражването на АЕЦ „Белене“, Русия и България решиха да продължат преговорите и да сформират работна група, която трябва да проучи възможностите за финансиране на проекта, отбелязва Новинар като цитира руското издание „Комерсант“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *