Преглед на днешните вестници

  Вестникът  цитира данни на приходната агенция от обработените до момента декларации за доходите. „Десет българи внасят 4 и половина милиона лева данъци в хазната“, пише Новинар също на първа страница и допълва, че най-много богаташи има в София, Стара Загора и Пловдив. Монитор уточнява, че най-богатият българин е столичанин. Стандарт избира друга гледна точка: „Милионерите ни обедняват“, констатира изданието и пише, че през миналата година трима заможни българи са обявили доходи над 10 милиона, а сега най-богатият е изкарал 9 милиона и 700 хиляди. „Нито един българин с доходи над 10 милиона за 2010 година“, гласи водещото заглавие на вестник Класа.
По повод изтичащия днес срок за подаване на данъчни декларации вестник Сега публикува мнения от читателския си форум под заглавие „Всеки гражданин – нарушител и длъжник“. Във форума са единодушни, че изискването безработни да подават данъчни декларации е безумие, пише изданието.
Сега съобщава на първата си страница, че университетите искат сериозно повишение на таксите. „Между 5 и 20 на сто ще поскъпне обучението във вузовете заради намалението на държавната издръжка, отбелязва изданието.
Ото и още теми от днешните вестници. Под заглавие „15 хиляди на протест срещу кабинета“ Дума предлага голям фоторепортаж от първомайския протест, организиран от БСП. Също на първа страница вестникът извежда казаното от журналистката Светла Петрова в предаването на БНР „Неделя 150“. „Медиите и държавата се управляват чрез рекет… Журналистиката се е превърнала в слугинаж на управляващите“, смята журналистката, която напусна телевизия Би Ти Ви.
Под заглавие „Провал на стандартите за храните“ Република констатира нулев интерес на производители и купувачи към марките за хляб „България“ и за месни продукти „Стара планина“.
„Бензин и дизел удариха 2.47 лева“, съобщава Труд в заглавие на първа страница. „Бензините поскъпнаха с близо 15 на сто от началото на годината, пише Дневник. След забранения износ на руски нефтопродукти икономическият министър Трайчо Трайков пита „Лукойл“ има ли достатъчно горива“, гласи заглавието на първа страница на вестника.
„Банкомат пуска злато“, гласи водещото заглавие на Стандарт, според който родните курорти стават като Дубай с новите машинки. През банкомат ще може да се сменя и валута, допълва вестникът.
„Билковите илачи само с лиценз“ – под това заглавие Монитор съобщава на първа страница за влязлата в сила евродиректива, която забранява на билковите препарати да претендират, че лекуват.
„Продажбата на витамини и чайове остава свободна“, допълва Монитор.
„Иван Славков умря от емболия. Зетът на Тодор Живков си отиде след месец между живота и смъртта“, пише 24 часа на първа страница.
Часовият вестник съобщава за предложение тировете да спират на паркинги в пиковите часове на уикенда през лятото, за да не задръстват магистрали и първокласни шосета. Идеята е забраната да е от 17 до 22 ч. в петък и от 15 до 20 ч. в неделя.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *